Wat is body sugaring?

Body sugaring is in het oosten van oudsher de manier van ontharing. Echter in het westen is deze manier van ontharen vrij nieuw, maar zeer doeltreffend.

Wat is Body Sugaring : Body sugaring is ontharen met behulp van een suikerpasta ook wel suikerhars genoemd. “Sukar” Sugaring is een zachte, veilige, effectieve, alternatieve en natuurlijke methode van ontharen. Er worden geen ontharingsstrips gebruikt, zoals bij harsen. Het haar wordt verwijderd bij de wortel en komt zachter terug. Dat betekent dat de haarfollikel, na regelmatig ontharen, na verloop van tijd gaat krimpen. Bij regelmatig ontharen is het minder pijnlijk en de restanten hoef je alleen maar af te wassen met lauw water of weg te vegen met een vochtig doekje.

Voordelen van body sugaring :
De body sugaring methode is 100% natuurlijk en geschikt voor elk huidtype en kan op alle delen van het lichaam, billen, benen, bikinilijn, buik, rug, borst, oksels, armen en gelaat, worden toegepast. De temperatuur van de body sugar pasta staat gelijk aan de lichaamstemperatuur, dus anders dan bij harsen is er geen kans op verbrandingen van de huid. Suikerhars of suikerpasta maakt de huid zachter en er treden geen beschadigingen en/of allergische reacties van de huid op. In tegenstelling tot het harsen wordt body sugaring als minder pijnlijk ervaren. Naast het ontharen heeft de suikerpasta ook een pelende werking wat weer ten goede komt van de huid u kunt de behandeling zelfs al na na drie weken herhalen.

Nadelen van body sugaring :
Body sugaring kent niet of nauwelijks nadelen. Het is echter wel mogelijk dat na een body sugaring behandeling de huid soms geïrriteerd en een beetje rood kan zijn. Dit zal normaliter ongeveer binnen 24-48 uur verdwijnen. Het wordt dan ook aangeraden om de huid na een body sugaring behandeling in te smeren met een vochtinbrengende crème, lotion of bodymilk. Voor de rest zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden na een behandeling, die leest u in de paragraaf: aanbevelingen.

Aanbevelingen over body sugaring :

• Kies niet voor een body sugaring behandeling als u last heeft van spataderen, couperose of een door de zon verbrande huid.

• Stap niet onder een hete douche na een body sugaring behandeling aangezien dit de gevoeligheid van de huid zal vergroten.

• De eerste vierentwintig uur na een behandeling dient u de navolgende zaken te vermijden: deodorants, make-up of geparfumeerde zeep op de onthaarde huid en absoluut niet zonnebaden of onder de zonnebank gaan liggen.

Het regelmatig ontharen met body sugaring leidt tot sterk verminderde haargroei en de haren komen elke keer dunner terug. Dit leidt op langere termijn tot een definitieve ontharing.Boek nu!